Eind augustus Grachtenfestijn in Groningen

REGIO

 Op 26, 27 en 28 augustus organiseert Stichting Grachtenfestijn het driedaagse stad-Groninger evenement Grachtenfestijn gelijktijdig met de viering van Groningens Ontzet. Op zondag 28 augustus vindt de Grachtenparade plaats, waarbij een lange stoet met bootjes een rondje gracht gaat varen.

De organisatie verwacht dit jaar te kunnen groeien tot meer dan honderd versierde boten met als thema Groen/Wit. De parade vertrekt om 14:00 uur vanaf de Zuiderhaven en zal vervolgens een ronde Diepenring maken, onder aanvoering van een spectaculaire flyboarder. Entertainment Tijdens de Grachtenparade zullen verschillende zangkoren, Dj’s en bandjes op en rondom het water voor entertainment zorgen. In het weekend zijn er meer waterevenementen in de stad Groningen zoals de Ontzettende Drakenbootrace, de Swimchallenge en Floating Paradise.

Auteur

Redactie