Mirjam Kuin beoogd directeur Stichting WIJ Groningen

GRONINGEN

Burgemeester en wethouders van Groningen hebben Mirjam Kuin uit Zuidhorn benoemd als kwartiermaker en beoogd directeur van Stichting WIJ Groningen. De 54-jarige Kuin is daarmee de eerste medewerker van de organisatie die op 1 januari 2018 op eigen benen gaat staan.

Kuin werkte zowel in het bedrijfsleven als in het sociaal domein, op het laatst als directeur Werkleerbedrijven bij Alescon in Assen. Onder WIJ Groningen vallen de elf WIJ-teams in Groningen die verantwoordelijk zijn voor zorg en ondersteuning voor alle Stadjers.

Kanteling van zorg en welzijn

Kuin spreekt van een bijzonder moment voor de organisatie. "Mijn aanstelling is een markering van de start van de nieuwe organisatie. Een bijzonder moment in de kanteling van zorg en welzijn in de stad. WIJ staat voor mij voor een mooie combinatie tussen preventie en ondersteuning voor de inwoners van de gemeente Groningen. Mijn hart ligt bij de ondersteuning van kwetsbare mensen."

Ondersteuning dichtbij de mensen

Kuin gelooft erg in de keuze om ondersteuning dichtbij de mensen te organiseren en ook de keuze van de gemeente om van WIJ Groningen een zelfstandige stichting te maken. "We kunnen de burger echt centraal stellen in het bieden van zorg en ondersteuning. Bovendien geeft het duidelijkheid voor de moederorganisaties die bij WIJ Groningen betrokken zijn." Mirjam Kuin begint 1 juli aan haar nieuwe klus.

Auteur

Marc Jansen